by sboroblu Investigator
Investigator

Samsung 7 edge Vo Lte

Ive the Samsung 7 edge, Since the update in October/ November Vo Lte has appeared which I believe if 4G calling,

We have 2 of these phones on the account and both are having major problems where the calls drop out whilst making, receiving and during calls. This has been going on for at least 6 months and its driving us nuts.  We have gone through all the process's that EE offer with now the offer of a model exchange, in my my opinion not the equivalant.

Unlike other make and models where you can turn Vo Lte off, the 7 Edge you can,t

 

So my question is, are samsung going to give the option to turn Vo Lte on/ off,

6 REPLIES 6
by
EE Community Support Team

Re: Samsung 7 edge Vo Lte

Hi @sboroblu

 

Thank you for coming to see us in community 🙂

 

Have you spoken to our technical team about this?

 

Have you got the latest software updates?

 

Cheers

 

Richard

 

🙂

by sboroblu Investigator
Investigator

Re: Samsung 7 edge Vo Lte

HI,

 

Yes I have been in touch with technical,,, from the start, 6 months.

Ive had 3 phone and its still doing it.

Ive also purchased a cheap phone and used it for a period of time, with no issues. Put the sim back to the Samsung and the problems are back again.

 

Ive been in touch with samsung and they say its down too EE as its their software. 

by
EE Community Support Team

Re: Samsung 7 edge Vo Lte

I will try and find some more information for you @sboroblue

 

Thanks

 

Richard

 

🙂

by Grand Master
Grand Master

Re: Samsung 7 edge Vo Lte

Hi, 

 

Just install BTU firmware via Odin and says mobile.

 

Thanks 




To contact EE Customer Services dial 150 From your EE mobile or 07953 966 250 from any other phone.

EE standard opening hours are 8am to 9pm weekday, 8am to 8pm on weekends.
by sboroblu Investigator
Investigator

Re: Samsung 7 edge Vo Lte

Hi Thanks for that,,,

Being no tech buff can you please explain what this is?

Thanks
by
EE Employee

Re: Samsung 7 edge Vo Lte

Good Morning @sboroblu

 

If you have two phones of the same model that are having the same issue, this would lead me to believe there's an issue with signal in the area rather than with the devices.

 

What is your home postcode?

 

Do you have a signal box at home at all?

 

Have you done a factory reset on the phones since the update?

 

One last quick question - when you're receiving the replacements are you restoring from back-up?

 

Thanks - Karen. Smiley Happy

Can't find what you're looking for?

One of these options may help you find the answers you need.

Let's get started

Join the EE Community to ask, answer, learn and share.